maanantai 2. toukokuuta 2016

Valmishousut

Pitipä tehdä koulussa harjoituksena housut, kun en niitä viime vuonnakaan tehnyt kuin kahdet. Tänä vuonna siis uudestaan. No ei se mitään, aina vähän oppii jotain uutta ja tekeminen vahvistaa kyllä omaa luottamusta ja yhteistyökykyä teollisuuskoneen kanssa aina.

Tämä projekti ohuesta villakankaasta Suuri Käsityölehden valmiskaavoista. Vyötärön muotokaitale tosin puuttuu vielä täysin, eikä lahkeensuitakaan ole vielä päärmätty, mutta noin muuten sovitettavissa kyllä jo. 

Teinpä siis peruskoon 40 housut, kun ite heilun jossain periaatteessa 38 tienoilla. Farkkumitoissa siis varmaan 32/36 (vy/lahje), kun tota koipea on enemmän kuin ympärystä. Joka tapauksessa, hauskaa oli huomata että housut istuu ihan kivasti vaikka lahkeet on kyllä reilusti alimittaiset. Ei taaskaan siis ihan mun tyyppiset kyllä muutenkaan, mutta kyllä tällasia pienin muutoksin vois käyttää jossain, jos ois tarvetta suorille housuille vähän virallista rennommassa muodossa. En kyllä näkisi vaivaa tehdä itselleni omalla ajallani näin tylsiä perusvaatteita enää, kun muuhunkin mielikuvitusta riittää.

Ja ah noi niin valokuvaukselliset sukat :)0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

Template by Blogger Candy