tiistai 16. helmikuuta 2016

Harmaa neulepaita isolla kauluksella

Talvi alkaa olla kohta loppusuoralla, ja alan heräillä taas horroksesta. Aurinko pilkistelee ja jopa paistaa joinain päivinä, joten hyvillä mielin tässä puurretaan kohti kevättä. Uloskin pääsee mukavasti kameran kanssa arkenakin ennen illan pimeää.

Tällainen paita on tehty joskus ihan kotikäyttöön. Tein sen isoilla puikoilla aika harvaksi, että sopii sellaiseen keskiviileään keliin tai huonelämpöön, joko pelkän aluspaidan tai ihan pitkähihaisen peruspaidan päälle. Yleensä tämä päätyy siis käyttöön silloin kun kotona on vähän viileää, ja tarvitsen lisää kerrosta päälle (eli aika usein). Paukkupakkasille en tätä pue, siihen on oltava järeämmät aseet.

Jotain jämälankaa tähän on varastoijen kätköistä käytetty, eikä mitään hajua materiaaleista. Villaa siinä on ilmeisesti yli puolet, koska ei sähköisty kuten nuo muovisemmat langat. Ihmeen hyvin on kestänyt myös nyppyyntymättä pahemmin, vuosia tällekin kun on kuitenkin jo ehtinyt kertyä.

Niin ja joo, jos joku ihmettelee miksi jaksan jauhaa kaikista ikivanhoista tekeleistäni, niin tämän blogin yksi päätarkoitus on pitää kirjaa myös itselleni tekemistäni käsitöistä. Koska uusia "Veerauksia" tulee rajallisesti niin heittelen väliin tällaisia muistelmia, olenhan minä nekin joskus tehnyt, ja käytän niitäkin edelleen.


Talviaurinko kuvattuna vuoden takaa.

3 kommenttia:

Tiina (Lankoja tuhoamassa) kirjoitti...

Tosi kiva neule malliltaan. Etenkin iso kaulus näyttää hyvältä silmään.

Johanna Marjukka kirjoitti...

Ihana. Tosi kiva tuo kaulus. (:

V-ra kirjoitti...

Kiitos, tuo kaulus lienee ainut näyttävämpi yksityiskohta.

Lähetä kommentti

 

Template by Blogger Candy